Categories
Keshilla

ChatGPT është një mjet për përpunimin e gjuhës natyrore (NLP). Ai përdor inteligjencën artificiale (AI) dhe teknologjinë e të mësuarit të makinerive për të gjeneruar përgjigje ndaj hyrjeve të tekstit të përdoruesit.

Kjo do të thotë që ju mund të keni akses në një chatbot super të zgjuar të trajnuar në një grup të madh të dhënash. Mund t’i kërkoni ChatGPT të:

  • Pergjigjet pyetjeve
  • Krijoni vepra krijuese
  • Angazhohet  në biseda të sofistikuara
  • Shumë gjëra të tjera

Kompania kërkimore e AI OpenAI krijoi ChatGPT. Emri i ChatGPT i referohet natyrës së mjetit të bazuar në chat dhe përdorimit të tij të teknologjisë së Transformerit të Para-trajnuar gjenerues (GPT) të OpenAI.

Si funksionon Chat GPT?
ChatGPT funksionon duke u përpjekur të kuptojë një hyrje teksti (i quajtur prompt) dhe duke gjeneruar tekst dinamik për t’u përgjigjur. Mund ta bëjë këtë sepse është një model i madh gjuhësor (LLM). Është në thelb një program kompjuterik i madh që mund të kuptojë dhe prodhojë gjuhë natyrale. Krijuesit e ChatGPT përdorën një proces trajnimi të thellë mësimor për ta bërë të mundur këtë. Me fjalë të tjera, ata i dhanë këtij kompjuteri mjetet për të përpunuar të dhënat siç bën truri i njeriut.

Cili është ndryshimi midis ChatGPT dhe një motori kërkimi?

ChatGPT është një chatbot bisedor i AI që u përgjigjet kërkesave në mënyrë dinamike. Një motor kërkimi është një indeks i kërkueshëm i informacionit të krijuar nga përdoruesit. ChatGPT krahasohet me motorët e kërkimit për shkak të ngjashmërisë në kërkimin si përdorues dy teknologji në botën reale. Por ka dallime të mëdha si në mekanizmat e tire ashtu edhe në rastet e përdorimit optimal.

Kuptimi i ndryshimeve midis dy teknologjive ndihmon në përcaktimin e rasteve të përdorimit më të mirë të tyre. Për një kërkim të vetëm, ChatGPT të gjenerojë një përgjigje të vetme, koncize. vëre, përgjigje nuk do të ketë një burim specifik. Kërkimi i të njëjtit pyetje në Google kthen informacion më të thelluar. ChatGPT është gjithashtu i aftë për detyra të tjera të ndryshme që teknologjia e motorit të kërkimit nuk mund t’i përsërisë. Për shembull, mund t’i kërkoni të gjenerojë vepra krijuese.

ChatGPT është vetëm fillimi

Mjetet e AI si ChatGPT do të vazhdojnë të ndryshojnë mënyrën se si teknologjia integrohet në jetën e përditshme. ChatGPT ishte vite në përgatitje, por tashmë po kalon në fazën e tij të ardhshme që nga lansimi i GPT-4. Ndërsa NLP dhe teknologjia gjeneruese e AI do të zhvillohen, programe gjithnjë e më komplekse të AI do të shfaqen për të kryer detyra themelore dhe komplekse.

Të ndihesh rehat me teknologjinë herët është mënyra më e mirë për të qëndruar përpara. Në vend që t’i shikoni sistemet e AI si ChatGPT si një kërcënim, konsiderojini ato një mjet tjetër për t’i përdorur në avantazhin tuaj.

Calendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Categories